Ledelse på Lyd er til lederen, der prioriterer løbende, praksisorienteret udvikling på præcis de behov, som lederen gerne vil udvikle. Det er til lederen, der fravælger 2-dagskursus med generiske værktøjer og i stedet prioriterer fleksibilitet og effektivitet i sin ledertræning.

Hvad er Ledelse på lyd?

Ledelse på lyd er skræddersyede forløb, hvor lederen får sin egen personlige learning journey med individuelt udvalgte learning bites. Forløbet er det effektive og handlingsrettede alternativ til konventionel ledertræning som f.eks. kurser og workshops.

En learning journey består typisk af 8 nøje udvalgte learning bites. Hver learning bite varer cirka 30-45 minutter og er dermed det tidssparende alternativ til ledertræning, der tilmed kan høres i bilen, på cyklen, hvor som helst.

Den enkelte leder har personlige behov for udvikling, og derfor får hver enkel leder skræddersyet sin egen learning journey ud fra en stor portefølje af teorier, modeller og tilgange, så lederen har frit valg på alle hylder og selv kan designe sin egen rejse.

 

Hvordan er en learning journey opbygget?

En learning journey er en læringssti, der består af en række læringsbidder.

En samlet learning journey kan fx bestå af 8 learning bites over et 8 måneders forløb, så lederen hele tiden bliver holdt på tæerne og stimuleret til at arbejde med ledelse, lige præcis der hvor det skal virke – nemlig i det daglige virke som leder.

Et emne kunne f.eks. være feedback. Her vil lederen først lytte til to eksperter (Mogens Fog plus udvalgt thought leader), der gennemgår den nyeste forskning på området og kombinerer denne med best practice.

Hver learning bite udmunder i konkrete opgaver, som lederen skal udføre efterfølgende. Det er således ikke add-ons, men opgaver, som lederen alligevel burde gøre – fx at give feedback til sine medarbejdere, diskutere feedback-kulturen med teamet, evaluere opgaver og projekter for at trække læring ud osv.

Lederen applicerer altså sin læring fra de forskellige learning bites til de konkrete opgaver, vedkommende alligevel møder i den daglige drift.

Efter hver learning bite samler lederen op på de erfaringer, vedkommende har gjort sig. Opsamlingen kan f.eks. ske med egen leder, med tilknyttet coach eller med HR.

Hvad er fordelene ved Ledelse på lyd?

Ved at kondensere ledertræningen til 30-45 minutters intensiv læring, der samtidig er praktisk orienteret mod den daglige drift, erstattes one-off tilgangen fra en workshop eller et kursus, hvor indholdet skal pakkes til 16 ledere frem for at være designet til den leder, der skal stimuleres til at hæve niveauet.

Forstyrrelsen er dermed minimal. Det handler om at komme ud og gøre noget – prøve læringen af i praksis. Derudover deler lederen naturligt sine erfaringer med andre i opfølgningen, så der opstår et stærkt netværk på tværs af lederne.

Ledelse på lyd er:

  • Langvarig, løbende stimuli til den ambitiøse leder
  • Praktisk, resultatorienteret læring
  • Skræddersyet lederens egne unikke behov
  • Effektiv læring, der gør op med ledertræningens primære svaghed: at man ikke har tid til det

Hvordan udvælger lederen sine learning bites?

Ledelse på lyd er fleksibelt struktureret. Det betyder, at lederen enten kan vælge sine learning bites fra starten eller bygge sin learning journey løbende.

Ofte foregår det sådan, at Mogens Fog tager en indledende samtale med lederen, hvorefter Mogens og lederen bygger den ønskede learning journey. Det kan også foregå i samarbejde med egen leder eller HR.

Learning journeyen bygges op omkring aktualitet i kalenderen – hvis der f.eks. er MUS med lederens medarbejdere i februar, vil MUS være en oplagt learning bite i februar.

Hvordan fungerer opsætningen?

Vi bygger learningen journeyen via en digital platform, hvorefter du får en mail med planen for dine individuelle learning bites. Du lytter derefter løbende til dine learning bites via platformen.

På den måde kan du hele tiden tracke dit learning flow selv. HR skal ikke gøre noget, der er ingen manuelle processer og ingen forstyrrende elementer. Det hele fungerer automatisk online.

Priser

Prisen er 750 kroner pr. learning bite pr. leder.

Et samlet forløb med en learning journey bestående af 8 learning bites over 8 måneder vil altså koste 6000 kroner.

Hvem er eksperterne?

Mogens er altid ene part i opbygningen af learning bites, og de supplerende eksperter er konsulenter og HR-direktører nøje udvalgt baseret på ekspertise indenfor det enkelte fagområde.

Cases – foreløbige kunder

Uhrenholdt, der er en international FMCG virksomhed, har sammen med Mogens Fog bygget skræddersyede learning journeys til en række ledere. Uhrenholdt samler op på hver learning bite intern i HR-afdeling.

Frøslev Træ har også investeret i skræddersyede learning journeys. Frøslev Træ laver opfølgningen med en coach fra GML-HR.