Er du i tvivl, er du ikke i tvivl?

Et simpelt råd fra en erfaren kollega, da jeg for mange år siden fik min første rekrutteringsopgave. Jeg har samlet nogle tips om rekruttering, som du kan lade dig inspirere af:

  1. Brug en interviewguide så du får afdækket kandidaterne ensartet og i forhold til de vigtigste kriterier og faglighed. Udarbejd konkrete spørgsmål som alle udsættes for, så alle vurderes på samme grundlag.
  2. Lad en kollega, chef eller HR være ’Djævelens advokat’ når kandidaterne evalueres. Det sikrer nuancerne og man undgår kun at lade sig forblænde af en enkelt faktor i samtalen.
  3. Brug cases for at reducere risikoen for at ansætte kandidater, der er gode til at gå til samtale. Lad kandidaterne løse en jobrelevant case for at teste fagligheden. Fejlansættelser starter ofte med for megen fokus på personlighed og for lidt fokus på faglighed.
  4. Tag ’alternative’ kandidater med i search & selection processen. Kandidater fra andre brancher kan komme med nye spændende vinkler.
  5. Passer kandidaten ind i virksomhedens kultur og værdier? Lad kandidaterne møde kommende kollegaer, så de kan danne sig et indtryk.

#kandidater  #råd  #rekruttering  #tips  
+
Test af popup
Vi tester i øjeblikket det nye Popupish plugin til Wordpress - Cool, ikke?
Se mere