Vil kunstig intelligens overtage rekrutteringsprocessen

Indenfor HR-branchen møder vi mange, som er nervøse for den teknologiske udvikling. De frygter, at udviklingen gør mennesker overflødige i rekrutteringsprocessen.

Vi tror ikke, at teknologi kan erstatte mennesker. Vi tror på, at teknologien vil hjælpe os og skabe nye jobs frem for at overflødiggøre os. Koblingen mellem AI og den ”menneskelige” faktor ser vi klart som en mulighed, vi bør omfavne.

AI kan spare os for tid og minimere flere standardiserede opgaver og effektivisere flere dele af selektionsprocessen. HR og rekruttering kan i fremtiden bruge tid på det, som de er bedst til – nemlig mennesker.

Mange elementer i rekruttering kan aldrig stå uden den menneskelige faktor, herunder vurderingen af fit mellem organisation, værdier og forventet fremtid adfærd. Det er en vigtig evne i vurderingen af match mellem kandidat og organisation.

Vi tror ikke, at kunstig intelligens vil stjæle vores jobs. Tværtimod vil kunstig intelligens effektivisere nogle processer og give os tid til at tale med mennesker. Fremadrettet skal vi måske til at arbejde på nye måder – det kaldes blot udvikling.

#AI  #markedet  #robot