Læsetid: 2 Min
Blogindlæg:Forretningsudvikling

Lad strategien byde kulturen på frokost, og tag kontrollen tilbage

I skal arbejde med kulturen i jeres virksomhed for at få succes – ikke for at spilde jeres tid på abstrakte løfter og kortlivede intentioner. En sund kultur kan mærkes på bundlinjen!

En sund kultur er ikke noget, der bare kommer af sig selv, fordi man har udvalgt fire pæne buzzwords og malet dem med store bogstaver på væggene. Det er noget, der aktivt skal implementeres med konkrete værktøjer, så I er gearede til at efterleve virksomhedens strategi.

Derfor har vi valgt at udfordre den oldgamle konsulentkliché: ”Kultur spiser strategien til morgenmad”. Det er slut med at se passivt til fra sidelinjen. Fra nu af tager vi kontrollen tilbage over vores kultur!

HVIS KULTUREN IKKE FUNGERER, FUNGERER VIRKSOMHEDEN IKKE

Det kan lyde hårdt og uoverskueligt, men faktum er bare, at hvis jeres kultur ikke fungerer, vil I aldrig få en succesfuld virksomhed. I vil ikke have en fælles forståelse for, hvorfor I gør, som I gør, og I vil konstant spilde unødvendige ressourcer på at motivere, korrigere og i det hele taget nå nogen vegne.

Det er altså ikke for brandingen og de flotte budskabers skyld, du skal investere i kulturen. Det er for bundlinjen skyld!

”Kulturen er både alt det positive,
vi hylder og viser frem, men også
alt det negative, som vi fejer
ind under gulvtæppet”

Kultur er altså adfærd, og vores fornemste opgave er at hjælpe med at fremme lige præcis dén adfærd, der skal til, for at nå i mål med jeres strategi. Og dét gør vi gennem helt simple og håndgribelige how to-rules, som hele organisationen kan forholde sig til dagligt, så som:

Vi løser altid kundens problem

Kun ét internt udviklingsprojekt ad gangen

Alle beslutninger skal påvirke kunden positivt

De højtravende og ambitiøse kulturintentioner hives helt ned på jorden, så alle lige fra frontlinjen til direktionen ved præcis, hvad de skal gøre for at efterleve virksomhedens kultur.

 

VI GØR KULTURDRØMMEN TIL VIRKELIGHED

Hos GML-HR har vi en helt konkret og systematiseret model for, hvordan vi hjælper jer med at gøre jeres kultur til egentlig adfærd, som ikke spiser strategien, men i stedet hjælper den godt på vej.

Ved skridt for skridt at identificere og udpensle de her punkter, fjerner vi mystikken fra kulturbegrebet – og gør det til et operationelt værktøj, som I kan bygge jeres succes med.

Vil du have flere værktøjer til at skrue på kulturen i din virksomhed, kan du lytte HR Podcastens episode 5 om kultur lige her, hvor Fog & Fischer dykker længere ned i emnet.

Du kan også downloade vores smarte guide med 6 principper for at drive en effektiv kulturproces. Download her.

SKAL I HAVE HJÆLP TIL AT GØRE KULTUR TIL VIRKELIGHED?

Kontakt Mogens Fog, og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe jer.