Tid til ferie – og tid til jobskifte?
Industriens sommerferie står for døren, og om ganske kort tid går store dele af Danmark på sommerferie. Sommeren er én af de to perioder om året, hvor vi tillader os kollektivt at stemple ud og nyde hinanden – forhåbentligt uden afbrydelser fra den hverdag, vi har lagt på hylden for en stund.
Ferie fra hverdagen betyder ofte også tid til refleksion og tid til at mærke efter.
Er jeg dér, hvor jeg gerne vil være?
Er jeg glad for dét, jeg laver?
Er jeg klar til at prøve kræfter med noget nyt?
Hvad skal næste afsnit af mit liv handle om?
Lyder det bekendt? Så er du ikke alene.
Gennem et samlet arbejdsliv er det naturligt undervejs at stille sig selv disse spørgsmål, der på ingen måde behøver bunde i utilfredshed eller mangel på arbejdsglæde.
Men når hverdagen kører, og rutinerne kører på repeat – op, spise morgenmad, aflevere børn, arbejde, komme hjem, løbe en tur, lave mad, putte børn, læse en bog, se tv, spille padel, børste tænder, gå i seng – så kan det være svært at finde tiden til refleksion.
Muligheden for refleksion byder sig dog ofte henover både sommerferie og juleferie. Pludselig bliver der frigjort en masse tid til at mærke efter og til at tænke.
I vores branche oplever vi ofte, at antallet af ansøgere til vores rekrutteringer stiger i perioden efter sommer og perioden efter jul og nytår. Her kan flere faktorer spille ind:
Der er dermed også et lille sammenfald mellem, hvornår behovet opstår fra arbejdsgiver, og hvornår motivationen for at prøve noget nyt er størst hos arbejdstager.
Efter snart et årti i branchen er det dog svært at tegne et entydigt billede af de dynamikker, der er på spil, når der sker rotationer på jobmarkedet.
Nok kan noget være påvirket af ønsker om forandring eller udvikling, men det kan også være styret af en dårlig leder, mismatch mellem værdier, pludselig nedlukning eller udflytning af arbejdsplads og meget andet.
Sagt med andre ord – jobskifte er en kompleks øvelse, påvirket af mange faktorer. Nogle er man herre over, andre er man ikke.
Hos GML-HR har vi gennem en årrække hjulpet vores kunder med en lang række forskellige rekrutteringer – både dem, der er planlagt, og dem, som opstår. Og vi ved derfor, hvilken værdi der ligger gemt i hurtigt at kunne kaste os ind i en proces, skabe forståelse og kunne eksekvere.
Samtidig med, at vi sikrer os ikke at forhaste en beslutning – og trække gode mennesker ud af gode jobs.
Tiden til refleksion undervejs i en ansættelsesproces tilfører stor værdi, da det levner plads til sunde overvejelser og gode snakke for både arbejdsgiver og arbejdstager.
Det er #ansvarsbevidsthed, det er #ordentlighed, det er The GML Way 😊
God sommer derude!