Kandidater fra andre brancher

Går vi nogle år tilbage, stod forsyningssektoren overfor liberalisering. Her var det oplagt at se mod andre sektorer, som havde erfaring med dette. En del ledere og kommercielle profiler blev rekrutteret fra telesektoren, som var blevet liberaliseret år forinden.

I vindmølleindustriens spæde ungdom kom medarbejderne primært fra maskinindustrien. Efterhånden som industrien blev udviklet og produktionen skaleret hentede man bl.a. viden i automotive – en mere moden industri. Da vindmøllerne skulle ud på havet, kunne man lære en del af olie/gasindustrien.

I dag er nye industrier ved at opstå. I Danmark har vi en stærk position indenfor robotindustrien. Men hvor skal medarbejderne komme fra? Der uddannes en del ingeniører, men det tager tid. Alternativt kan vi kigge mod udlandet, eller vi kan finde kandidater i beslægtede industrier?

Ansvaret ligger ikke kun hos virksomhederne. Kandidaterne skal også være bedre til at synliggøre deres kompetencer og sandsynliggøre at de kan bidrage i en ny branche.

#branchen  #kandidater  #markedet